Vad gör du på en äng?Du har en grön äng framför dina fötter. Du har lägerutrustning, några av dina bästa kompisar med dig och har tidigare packat med dig materiel som ger dig nåt kul att göra hela helgen.

Men vad är det för material du har med dig? Vad vill du göra? Det kan bli ett stort byggnadsprojekt, en djup grop, avancerad friluftsmatlagning, akutsjukvårdsträning, terrängfotbollsmatch, brännbollsturnering, spa, dansträning, skattjakt, storlek, skogsbandy, chifferlösning, geocaching, knopslagartävling med mera med mera - eller exakt vad du vill göra!

Den 13-15 maj är det vårläger och du som mansikka har makten att bestämma vad du ska göra. Posta förslag här, ta upp det på nästa möte, maila Jens eller ring en kompis och planera ihop nåt.

Vi är på Hörrs Nygård, dvs mest fält med mycket mullvadsgropar, dessutom skogsdungar, några vandringsleder och ett hus med lada. Och vi kan ta med oss det mesta från Malmö i materialväg...

Så tänk ut nåt bra, gör det nu!

/Jens

Scouternas dag-tävlingen på lördag 24 april

Hej alla Mansikkor!

På lördag går Scouternas dag av stapeln i Slottparken i stan. Ni är för gamla (=för duktiga) för att tävla numera men ni är väldigt välkomna att ställa upp som kontrollanter åt de yngre kidsen. Det brukar bli en väldigt trevlig dag i solen tillsammans med andra utmanare och ledare från kåren och kretsen.

All information jag tror att ni behöver finns i bifogade filen. Kom ihåg att ni behöver ha med er matsäck.

Anmäl er till mig. Se till att bli några stycken så blir det ännu roligare! Det kanske till o med kan vara en kul uppvärmning inför filmkvällen ni ska ha på lördag kväll...?

Hör av er om ni undrar något!

Adios!
Jens


Anmälan till WSJ2011 är nu öppen!

Nu går det bra att anmäla sig till Världsscoutjamboreen 2011 i Sverige.

Gå in på:

http://www.wsj.se/index.php/sv/sverige/anmaelan.html

Aldrig förr och aldrig senare kommer en jamboree vara så lätt att åka på som denna, vara så billig för er deltagare eller helt enkelt möjlig att åka på som deltagare, eftersom de flesta av er är mellan 14 och 17 år.

För er andra: anmäl er som IST (International Service Team = funktionär) eller kontingentledare!

Nu har du tänkt färdigt - anmäl dig.

/Jens

Jubileet

Tja!
Inte så många anmälda Mansikkor till Hohögs 50-årsjubileum... Har du glömt? Snacka med mig!
/Jens

RSS 2.0